Vzdrževanje gospodarskih vozil in avtobusov

Strokovno usposobljeno osebje v sodobno opremljenih delovnih prostorih temeljito in zanesljivo opravijo vsa popravila in vzdrževalne posege na vaša težka cestna vozila.

V naših delavnicah boste deležni pozornosti, profesionalnih storitev in verjetno najcelovitejše ponudbe storitev vzdrževanja gospodarskih vozil na enem mestu.

Hkrati zagotavljamo tudi rezervne dele za tovorna vozila in avtobuse znamk Mercedes, MAN, IVECO, OTOKAR ter potrošni material za vozila.

Pooblaščeni servis gospodarskih vozil Iveco

V pooblaščenem servisu gospodarskih vozil IVECO, opravljamo popravila v garancijskem in izven garancijskega roka, imamo dolgoletne izkušnje s popravili vseh tipov vozil IVECO. Naši strokovnjaki se redno udeležujejo vseh novih izobraževanj za pooblaščene serviserje IVECO. Na voljo so originalni rezervni deli, dodatna oprema za vozila, na voljo pa so tudi vsa potrebna specialna orodja za diagnosticiranje in izvajanje kvalitetnih storitev. Lahko vam svetujemo, izvedemo redni servis na vseh tipih vozil in opravimo druga dela v najkrajšem možnem času. Servisno delavnico imate na voljo na lokaciji v Kranju ali na Jesenicah.

Pooblaščeni servis avtobusov znamke Otokar

V pooblaščenem servisu turških avtobusov OTOKAR, izvajamo vsa popravila v garancijskem roku in izven garancijskega roka. Na zalogi imamo tudi večjo količino originalnih nadomestnih delov. Informacije o avtobusih, lahko dobite tudi na spletni povezavi http://www.otokar.si.

Servisiranje ostalih znamk avtobusov in tovornih vozil

 • servisiranje in popravila motorjev
 • popravila menjalnikov
 • popravila gonil-diferencialov
 • popravila retarderjev
 • popravila pnevmatskih ventilov
 • popravila zavornih mehanizmov
 • popravilo vzmetenja sedežev

Optična kontrola in nastavitev podvozja

Pravilna nastavitev podvozja na avtobusih in tovornih vozilih zagotavlja večjo varnost vozila pri vožnji (vozilo drži smer), manjšo izrabo pnevmatik na vozilu (enakomerna izraba) in tudi manjšo porabo goriva.

V ta namen je naša delavnica v Kranju opremljena z najsodobnejšo računalniško napravo proizvajalca Hunter (ZDA), ki določa odmike od idealne geometrije podvozja s pomočjo radijskih valov.

Tako je postopek odčitavanja napak zelo hiter (do 30 min za avtobus) in natančen. Po tem postopku se ugotavljajo odmiki vseh osi vozila in ne samo pogonske. Vgrajena baza podatkov za vse nove tipe tovornih vozil in avtobusov se redno obnavlja.

Popravilo poškodovanih vozil in obnova vozil

V kleparski delavnici servisa izvajamo popravila poškodovanih vozil in obnovo obrabljenih vozil.
Pod obnovo vozil- avtobusov razumemo obnovo nosilnih elementov prtljažnih prostorov in podvozja, zamenjava podov, zamenjava stenskih in stropnih oblog, tapetniško obnovo sedežev itd. Poleg tega izvajamo zamenjavo in popravilo poškodovanih stekel na avtobusih in tovornih vozilih.

Ličanje vozil

Ličanje vozil izvajamo z barvami na vodni osnovi. Imamo lastno mešalnico barv, pri zahtevnih recepturah pa si pomagamo z laboratorijem. Nanos barve- brizganje se izvaja v sušilni komori. Tako je čas sušenja krajši in kvaliteta zaključnega sloja visoka.

Pranje vozil

V sodobni pralnici izvajamo pranje avtobusov in tovornih vozil, čistimo tudi notranjost vozil.

Popravilo klimatskih naprav in grelcev

Klimatske naprave in grelci na avtobusih morajo omogočati udobje potnikom, zato so komplicirane in zahtevne za vzdrževanje. Za servisiranje takšnih naprav imamo ustrezno usposobljene strokovnjake in sodobno opremo, ki je pri tem potrebna.

Preventivni tehnični pregledi gospodarskih vozil

Na lastnem tehničnem kanalu – progi, ugotavljamo zavorne učinke( MAHA 20t, letnik 2007), zračnost zglobov , nosilcev …, tudi kot predpriprava za tehnični pregled gospodarskih vozil, obenem pa lahko opravimo popoln preventivni pregled vozila. Ta pregled obsega kontrolo vseh funkcij in sklopov na vozilu, ki zagotavljajo varno, ekološko in udobno uporabo vozila v prometu.

Elektronska diagnostika

V delavnici za popravilo elektronskih naprav izvajamo:
Diagnostiko elektronskih sklopov na vozilih
Meritve elektronskih tipal
Popravilo elektronskih luči – notranjih v avtobusu
Montaža in popravilo terminalov za prodajo vozovnic v avtobusih

Popravilo električnih naprav

V sklopu servisa izvajamo naslednja popravila na električnih napravah avtobusov in tovornih vozil:

 • Popravila in zamenjava alternatorjev
 • Popravila in zamenjava zaganjačev
 • Popravila električne instalacije
 • Menjava in nastavitev žarometov

Montaža in centriranje gum

Montažo in centriranje gum za tovorna in osebna vozila, izvajamo na sodobnih strojih za montažo in centriranje. Za dolgo življenjsko dobo gume je pomembna kvalitetna montaža, natančno centriranje in pravilen tlak v gumi.

Popravilo in obnova zavor

Pri popravilu zavor na avtobusih in tovornih vozilih izvajamo tudi kovičenje zavornih oblog. Obnavljamo zavore na prikolicah težkih tovornih vozil. Za struženje zavornih oblog in zavornih kolutov na vozilu uporabljamo specialne stroje. S tem dosežemo dobro medsebojno prilagodljivost med kolutom in oblogo. Zaradi tega se podaljša življenjska doba zavor.

Pridobi ponudbo