IJPP

Predprodaja subvencioniranih IJPP enotnih vozovnic za študente za študijsko leto 2019/2020 se bo začela 21. 9. 2019. Takrat se začne tudi predprodaja dijaških subvencioniranih IJPP vozovnic za mesec oktober. Dijaki in študentje si lahko subvencionirano enotno vozovnico za šolsko leto 2019/2020 uredite na dva načina:

NAKUP SUBVENCIONIRANE ENOTNE VOZOVNICE NA SPLETU

  1. Izpolni in oddaj vlogo na portalu eUPRAVA

Vlogo za izdajo subvencionirane IJPP enotne vozovnice oddaj elektronsko preko portala eUPRAVA. Za prijavo boš potreboval e-identiteto (digitalno potrdilo (SIGEN-CA, NLB, Poštarca, SIGovCA, Halcom) ali smsPASS na mobilnem telefonu).  Za mladoletne upravičence elektronsko vlogo lahko odda tudi zakoniti zastopnik s svojo e-identiteto.

  1. E-vloga in šifra vloge

Ob oddaji e-vloge za izdajo subvencionirane vozovnice v svoj predal na eUPRAVI najprej prejmeš potrdilo o oddaji vloge s številko vloge. Ta dokument še ne zadošča za nakup subvencionirane vozovnice. Oddana vloga mora biti še obdelana v sistemu subvencij. Ko bo postopek obdelave končan, boš v svoj predal na eUpravi dobil obvestilo o rešeni vlogi. V primeru pozitivne rešitve je na obvestilu navedena šifra vloge (npr. 2019JPP012345), ki jo boš potreboval za nadaljevanje postopka nakupa subvencionirane IJPP enotne vozovnice.

  1. Spletni nakup subvencionirane IJPP enotne vozovnice na ijpp.arriva.si

Obišči spletno stran ijpp.arriva.si in se registriraj oziroma prijavi v sistem. V sistemu dodaj ali izberi svojo IJPP kartico. Kartico je potrebno aktivirati. Tvoja e-identiteta ti omogoča tudi aktivacijo kartice. Kartico lahko aktiviraš tudi s vpisom aktivacijske kode, ki jo dobiš na našem prodajnem mestu. Sistem ti bo prikazal ceno mesečne, polletne in letne subvencionirane IJPP enotne vozovnice ter ceno kuponskih vozovnic. Pri mesečni ali polletni vozovnici najprej določi obdobje za katerega naročaš vozovnico, nato pa potrdi nakup.

Validacija kupljene vozovnice

Po opravljenem spletnem nakupu boš prevzem subvencionirane vozovnice opravili z validacijo na validatorjih v avtobusih ali vlakih. Med nakupom subvencionirane vozovnice na spletu in validacijo na avtobusu mora preteči najmanj 30 minut.

Ali še nimaš IJPP kartice?

Če subvencionirano vozovnico kupuješ prvič, oziroma še nimaš IJPP kartice, se moraš z izpolnjeno vlogo oglasiti na enem od naših prodajnih mest, kjer ti bomo izdali kartico.

Podaljšanje vozovnic na spletu

Mesečno vozovnico lahko na spletu podaljšaš od 21. v mesecu naprej.

 

NAKUP SUBVENCIONIRANE ENOTNE VOZOVNICE NA PRODAJNEM MESTU

  1. Izpolni in oddaj vlogo

Natisni vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice in jo pravilno izpolni. Z izpolnjeno vlogo se nato oglasi na enem izmed naših prodajnih mest. Potrdilo o vpisu letos več ni potrebno.

Ostale pomembne bližnjice

Dodatne informacije

V primeru nejasnosti pri izpolnjevanju vlog, vas naprošamo, da si zagotovite ustrezno informacijo in nam pišete na ijpp.prodaja@arriva.si.

Vse informacije o subvencioniranih vozovnicah IJPP so na voljo na telefonski številki 080 4577.

V primeru tehničnih težav glede spletne oddaje vloge preko portala eUprava, se lahko  obrnete na center za pomoč uporabnikom na telefonsko številko: 080 20 02 ali elektronski naslov:ekc@gov.si.