Mestni promet Škofja Loka

Avtobusi v mestnem potniškem prometu vozijo na relaciji Podlubnik – Škofja Loka – Trata – Lipica – Podlubnik in povezujejo bivalna naselja z mestom Škofja Loka, železniško postajo, industrijsko cono in pokopališčem.

Prevozi se izvajajo od ponedeljka do sobote, in sicer s 15-minutnim in 30-minutnim intervalom. 15-minutni interval odhodov zagotavljamo od ponedeljka do petka med 5:00. in 18:30. uro, 30-minutni interval pa v pozno popoldanskem in večernem času med 18:30. in 22:05. uro ter ob sobotah med 5:30. in 14:15. uro. Ob nedeljah prevoz ni organiziran. V času šolskih počitnic se prevoz izvaja enako kot od ponedeljka do petka v času šolskega pouka.

Avtobusi mestne izvedbe, ki opravljajo prevoze v mestnem prometu Kranj in Škofja Loka so »nizkopodni«, torej omogočajo vstop in izstop v višini pločnika, prilagojeni so invalidom, ki lahko preko preklopne invalidske rampe pri drugih vratih vstopajo v avtobus z invalidskim vozičkom ter so opremljeni s trojnimi vrati, ki omogočajo hiter vstop in izstop potnikov. Novejša vozila znamke Mercedes so prvi avtobusi na slovenskem tržišču opremljeni z EURO 6 motorji, ki izpolnjujejo visoke tehnične in najvišje ekološke standarde.