Mestni promet Jesenice

Avtobusi v jeseniškem mestnem prometu povezujejo okolico in bivalna naselja Jesenic z železniško postajo, bolnico, tovarnami (Acroni, Sumida …), območjem Stare Save (tržnica) in središčem mesta. Prevoz se izvaja vse dni v letu od ponedeljka do nedelje. V jutranji in opoldanski konici so vozni redi v največji meri prilagojeni zaposlenim, dijakom in učencem. V tem času večina linij obratuje s polurnim intervalom. Izven konic avtobusi vozijo najmanj vsako uro.

Proge oz. linije mestnega prometa so razdeljene na tri cone – CONA A, CONA A+B in CONA A+B+C. Vozovnica velja v coni mestnega prometa in na relaciji v linijskem prometu za katero je kupljena. Vozovnico za eno vožnjo je mogoče kupiti pri vozniku, ostale vozovnice pa v turistični poslovalnici na Jesenicah.

V nadaljevanju so priloženi vozni redi za linije mestnega prometa do naselij Straža, Pristava, Planina pod Golico in za območje Podmežakle.

Vozne rede za ostala območja mestnega prometa, kjer lahko koristite tudi medkrajevne avtobusne linije pa si lahko pogledate v iskalniku za vozne rede s vpisom vaše odhodne in namembne postaje. Za izpis voznega reda pa izberite prikaz splošnega voznega reda.