Obveščamo vas, da je Ministrstvo za infrastrukturo zagotovilo upokojencem, osebam starejšim od 65 let, invalidom in vojnim veteranom, ki imajo brezplačno vozovnico za območje Slovenije tudi brezplačen prevoz v mestnem prometu v Ljubljani in Mariboru.

Vozovnica Slovenija za upokojence, osebe starejše od 65 let, invalide in vojne veterane sedaj velja tudi v mestnem prometu v Ljubljani in Mariboru

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za infrastrukturo zagotovilo upokojencem, osebam starejšim od 65 let, invalidom in vojnim veteranom, ki imajo brezplačno vozovnico za območje Slovenije tudi brezplačen prevoz v mestnem prometu v Ljubljani in Mariboru.

Do brezplačne vozovnice so upravičeni tisti člani omenjenih družbenih skupin, ki niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, niso poslovodne osebe gospodarske družbe ali direktorji zasebnih zavodov.

Pravica do brezplačnega prevoza z vozili mestnega prometa v Ljubljani in Mariboru je uveljavljena od 1. oktobra 2021 dalje.

KAKO DO NOVE VOZOVNICE

  • Vse upokojencem, osebam starejšim od 65 let, invalidom, imetnikom evropske kartice ugodnosti za invalide in vojnim veteranom, ki že imajo kartico IJPP (rdeča kartica) in vozovnico za območje Slovenije se bo nova vozovnica za mestni promet zapisala na kartico avtomatsko ob prvi vožnji z medkrajevnim prevozom ali mestnim prevozom. Za zanesljiv zapis prosimo, da potnik drži kartico na terminalu od 3 do 5 sekund.
  • Vsi upravičenci do vozovnice za upokojence, osebe starejše od 65 let, invalide, imetnike evropske kartice ugodnosti za invalide in vojne veterane, ki še niso uveljavljali pravice do vozovnice za območje Slovenije, na enem od prodajnim mest oddajo vlogo za brezplačno vozovnico da prejmejo kartico in vozovnici za območje Slovenije in za mestni prevoz.
  • Vsi imetniki zelene imenske kartice URBANA, na kateri imajo tudi druge pravice (npr. kartico za knjižnico) lahko obdržijo to kartico. Za uveljavitev pravice do brezplačne vozovnice za mestni promet morajo s kartico obiskati prodajno mesto LPP in oddati vlogo za vozovnico Slovenija. Na prodajnem mestu jim bomo kartico nadgradili in zapisali obe vozovnici.

Vse upravičence prosimo, da upoštevajo navodila za uporabo javnega prevoza potnikov (obvezna uporaba obrazne zaščitne maske in dokazilo PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). Oba pogoja veljata tudi na prodajnih mestih zato prosimo vse, ki morajo urediti pravico na prodajnem mestu, da prodajna mesta obiščejo, ko ne bo čakalnih vrst.

Hvala za razumevanje.

Želimo vam varno in prijetno vožnjo.

Arriva Slovenija