Obveščamo vas, da bo zaradi izvedbe prireditve »I feel Slovenia Ironman 70.3 Slovenian Istra«  22. 9. 2019 spremenjeno izvajanje linij mestnega in primestnega prometa na območju MO Koper, Občine Izola in Občine Ankaran.

Spremembe v obratovanju mestnega in primestnega avtobusnega prometa na območju Mestne občine Koper, Občine Izola in Občine Ankaran dne 22. 9. 2019

Obveščamo vas, da bo zaradi izvedbe prireditve »I feel Slovenia Ironman 70.3 Slovenian Istra«  22. 9. 2019 spremenjeno izvajanje linij mestnega in primestnega prometa na območju MO Koper, Občine Izola in Občine Ankaran.

MESTNA OBČINA KOPER

V času med 9.10 in 15.20 uro vsi avtobusi mestnega prometa na liniji 1 in 2 ter primestnega prometa na liniji Koper-Izola-Piran in Koper-Ankaran-Lazaret meja v odhodu iz avtobusne postaje Koper ne bodo vozili mimo trgovskega centra Park center in po Vojkovem nabrežju. V tem času avtobusna postajališča Supernova, Sveta Ana V.n. Luka in Kosovelov trg niso v uporabi.

Avtobusi na navedenih linijah bodo med 9.10 in 11.30 uro v odhodu iz AP Koper vozli po Kolodvorski in Ljubljanski do postajališča Banka I – Tržnica in po voznem redu naprej. Obe krožišči pri vratih Muda in na Pristaniška/Piranska (razen v smeri Ukmarjevega trga) sta prevozni.

V času med 11.30 in 15.20 uro (obe zgoraj navedeni krožišči bosta zaprti) bodo avtobusi v odhodu iz avtobusne postaje Koper vozili po naslednji trasi:

  • Linija MP Koper št. 1 Kampel (Šalara): po Kolodvorski in Ljubljanski do postajališča Olmo K ter po voznem redu naprej, v povratku iz Kampela (Šalare) bodo avtobusi vozili do postajališča Lesnina in po Ferrarski do postajališča Supernova-AP Koper
  • Linija MP Koper št. 2 Bolnica (Markovec): po Kolodvorski, Ljubljanski (z obveznim ustavljanjem na postajališču Lesnina) in po cesti Z.P.Godina do postajališča Mandrač ter po voznem redu naprej. V povratku iz Bolnice (Markovec) do postajališča Pasarela-po cesti Z.P.Godina in Ferrarski do postajališča Supernova-AP Koper
  • Primestna linija Koper-Izola-Piran: po Kolodvorski, Ljubljanski (z ustavljanjem na postajališču Lesnina) in po cesti Z.P.Godina do postajališča Izola Mehano ter po voznem redu naprej. V povratku iz Pirana (Izole) do postajališča Izola-po cesti Z.P.Godina in Ferrarski do postajališča Supernova-AP Koper
  • Primestna linija Koper-Ankaran-Lazaret meja: po Kolodvorski in Ljubljanski do postajališča Bertoki ZAD ter po voznem redu naprej, v povratku iz Lazareta (Ankarana) bodo avtobusi vozili do postajališča Lesnina in po Ferrarski do postajališča Supernova-AP Koper

V tem času so poleg zgoraj navedenih postajališč izven uporabe še avtobusna postajališča Banka (obe), Lesnina, Stadion, Zeleni park in Tržnica.

Linija MP  Koper št. 4 ne bo vozila v času med 9.00 in 15.20 uro, v času med 15.20 in 18.00 uro ne bo vozila na relaciji Tržnica-Žusterna-Zeleni park

Linije MP Koper št. 5, 6, 7 in 8  avtobusi bodov času od 9.00 do 11.30 ure vozili do postajališča Banka kjer bo začetno/končno postajališče na liniji, med 8.00 in 9.00 ter med 15.20 in 19.00 uro bo prihod/odhod avtobusov na liniji 6, 7 in 8  iz nadomestnega postajališča na platoju potniškega terminala.

Od 11.30 ure naprej bodo navedene linije vozile po naslednjem razporedu:

  • Linija MP Koper št. 5 Trg Brolo-Markovec: med 30 in 15.20 uro bo začetek in konec linije na avtobusni postaji Koper. V odhodu iz Kopra vozi po Kolodvorski, Ljubljanski (z ustavljanjem na postajališču Lesnina), po cesti Z.P.Godina in cesti Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Vena Pilona) do postajališča Markovec Center za Gradom (z opravljeno krožno vožnjo). V odhodu iz Markovca Center za Gradom (po opravljeni krožni vožnji) vozi po cesti Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Nova K), cesti ZP Godina in Ferrarski do postajališča Supernova-AP Koper. Med 15.20 uro in 18.00 uro vozi avtobus iz postajališča trg Brolo do postajališča Tržnica in po cesti Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Vena Pilona) do postajališča Markovec Center za Gradom (z opravljeno krožno vožnjo). V odhodu iz Markovca Center za Gradom (po opravljeni krožni vožnji) vozi po cesti Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Nova K) do postajališča Zeleni park in po voznem redu naprej.
  • Linija MP Koper št. 6 Potniški terminal-Markovec: med 30 in 15.20 uro bo začetek in konec linije na avtobusni postaji Koper. V odhodu iz Kopra vozi po Kolodvorski, Ljubljanski (z ustavljanjem na postajališču Lesnina), po cesti Z.P.Godina in cesti Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Vena Pilona) do postajališča Markovec Center za Gradom (z opravljeno krožno vožnjo). V odhodu iz Markovca Center za Gradom (po opravljeni krožni vožnji) vozi po cesti Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Nova K), cesti ZP Godina in Ferrarski do postajališča Supernova-AP Koper. Med 15.20 uro in 18.00 uro vozi avtobus iz nadomestnega postajališča Potniški terminal do postajališča Tržnica in po cesti Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Vena Pilona) do postajališča Markovec Center za Gradom (z opravljeno krožno vožnjo). V odhodu iz Markovca Center za Gradom (po opravljeni krožni vožnji) vozi po cesti Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Nova K) do postajališča Zeleni park-Banka do nadomestnega postajališča Potniški terminal. Med 18.00 uro in 19.00 vozi avtobus iz nadomestnega postajališča Potniški terminal.

Linija MP Koper št. 7 Potniški t.-Markovec-Potniški t. med 11.30 in 15.20 uro bo začetek in konec linije na avtobusni postaji Koper. V odhodu iz Kopra avtobus vozi po Kolodvorski, Ljubljanski (z ustavljanjem na postajališču Lesnina) in po cesti Z.P.Godina do postajališča Nova ter po voznem redu (Markovec-Rozmanova) do postajališča Nova, po cesti ZP Godina, Ferrarski do postajališča Supernova-AP Koper. Med 15.20 in 19.00 uro bodo avtobusi vozili iz nadomestnega postajališča Potniški terminal.

Linija MP Koper št. 8 Potniški t.-Olmo-Potniški t. med 11.30 in 15.20 uro bo začetek in konec linije na avtobusni postaji Koper. V odhodu iz Kopra vozi po Kolodvorski, Ljubljanski do postajališča ul. 15. maja in po voznem redu (Rozmanova-Olmo) do postajališča Lesnina, po Ferrarski do postajališča Supernova-AP Koper. Med 15.20 in 19.00 uro bodo avtobusi vozili iz nadomestnega postajališča Potniški terminal. V času med 12.00 in 16.10 uro linija ne bo vozila po ulici 15. maja. V tem času je poleg ostalih postajališč izven uporabe tudi postajališče Ul. 15. maja.

V času prireditve niso v uporabi naslednja avtobusna postajališča: Potniški terminal (uporablja se nadomestno postajališče), Sv.Ana p.t.,  Sv.Ana V.n. (Koper Vojkovo nabrežje), Sv.Ana, trg Brolo, Kosovelov trg, Banka (v obeh smereh), Stadion, Lesnina,Tržnica, Zeleni park, Žusterna (v obeh smereh), Molet, Krožna K, Dolga Reber, Žusterna III (v obeh smereh) in Beblerjeva K. 

OBČINA ANKARAN 

Linija Koper-Ankaran-Lazaret meja-Koper

V času med 9.10 in 11.15 uro zaradi zapore Jadranske ceste linija ne obratuje (zadnji odhod iz Lazareta ob 7.00 uri prvi odhod iz Kopra po sprostitvi prometa ob 11.26 uri).

OBČINA IZOLA

Med 12.15 in 17.30 uro bodo avtobusi zaradi zapore Cankarjevega drevoreda preusmerjeni na Prešernovo cesto z uporabo nadomestnega avtobusnega postajališča pri Osnovni šoli Vojka Šmuc v smeri proti Piranu in pri prehodu za pešce v Livadah v smeri proti Kopru.

V času spremenjene prometne ureditve so izven uporabe avtobusna postajališča Izola Mehano, Izola (v obeh smereh) in Simonov zaliv (v obeh smereh).

Morebitne dodatne informacije lahko dobite na telefonski številki (05) 662-5103 in (05) 662-5102.

Želimo vam varno in prijetno vožnjo.

Arriva Slovenija