Obveščamo vas, da je Ministrstvo za infrastrukturo sprejelo nov Sklep o podaljšanju veljavnosti terminskih IJPP vozovnic.

Podaljšanje veljavnosti terminskih IJPP vozovnic

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za infrastrukturo sprejelo nov Sklep o podaljšanju veljavnosti terminskih IJPP vozovnic.

Upravičencem, ki so imeli veljavno mesečno subvencionirano vozovnico za mesec marec in april 2021, se podaljša veljavnost vozovnice. Upravičencem, ki so imeli veljavno polletno ali letno subvencionirano vozovnico, se zagotovi dobroimetje za čas, ko niso uporabljali javnega prevoza, na naslednji način:

1. Datum veljavnosti mesečnih subvencioniranih vozovnic izdanih za mesec marec 2021 se je podaljšala do 30. aprila 2021.
2. Datum veljavnosti mesečnih subvencioniranih vozovnic izdanih za mesec april 2021 se podaljša do 31.maja 2021.
3. Upravičencem, ki so imeli v mesecu februarju 2021 veljavno polletno ali letno subvencionirano vozovnico, se vrednost kupnine za mesec februar zapiše kot dobroimetje na njihovo kartico.
4. Upravičencem s statusom dijaka in udeleženca izobraževanja odraslih, ki so imeli v mesecu marcu in aprilu 2021 veljavno polletno ali letno subvencionirano vozovnico, se dobroimetje v višini 50 odstotkov kupnine za mesec marec in 50 odstotkov kupnine za mesec april zapiše kot dobroimetje na njihovo kartico.
5. Upravičencem s statusom študenta, ki so imeli v mesecu marcu in aprilu 2021 veljavno polletno ali letno subvencionirano vozovnico, se vrednost kupnine za meseca marec in april zapiše kot dobroimetje na njihovo kartico.

Podaljšanje veljavnosti vozovnic iz točke 1. in 2. se izvede do začetka meseca, ko stopi v veljavo podaljšana vozovnica.

Dobroimetje iz točk 3., 4. in 5. se bo na IJPP kartice naložilo do 10. maja 2021.

Upravičenci, ki imajo na kartici IJPP zapisano dobroimetje, ga lahko uporabijo za nakup kateregakoli produkta enotne vozovnice do konca decembra 2021 ali dobijo izplačilo celotnih sredstev dobroimetja.

V prilogi nov Sklep o podaljšanju veljavnosti terminskih vozovnic.

Arriva Slovenija

VIR: https://subvencije.ijpp.si