V mestnem prometu Piran so uporabnikom v aplikaciji Arriva Piran sedaj na voljo nove funkcionalnosti, ki bodo poenostavile in izboljšale uporabniško izkušnjo pri uporabi javnega prevoza.

Nove funkcije v aplikaciji Arriva Piran

V mestnem prometu Piran so uporabnikom v aplikaciji Arriva Piran sedaj na voljo nove funkcionalnosti, ki bodo poenostavile in izboljšale uporabniško izkušnjo pri uporabi javnega prevoza.

Aplikacija Arriva Piran sedaj z Bluetooth identifikacijo

Nova funkcija identifikacije uporablja brezžično tehnologijo Bluetooth, kar pomeni, da telefona ni več potrebno prislanjati v neposredno bližino validatorja in predvajati zvočnega žetona. Sedaj se lahko validacija izvede preprosto v bližini validatorja preko Bluetooth tehnologije. To omogoča hitrejšo in bolj priročno validacijo.

Plačilo za več oseb

Uporabniki aplikacije Arriva Piran sedaj lahko vozovnice za več oseb plačajo hkrati. Pred vstopom v vozilo uporabnik v aplikaciji izbere število oseb, za katere želi plačati. To poenostavlja proces vstopa in izboljšuje skupinsko potovanje.

Stalna prizadevanja Arrive in Občine Piran za posodobitev sistema javnega prevoza dokazujejo skupno zavezanost k zagotavljanju učinkovitih, trajnostnih in dostopnih storitev potnikom. Arriva in Občina Piran z uvedbo novosti pri plačevanju odgovarjata na spreminjajoče se potrebe potnikov in prispevata k preobrazbi javnega prevoza v Občini Piran.

Nadgradnja kartičnega sistema

Po novem bo enostavnejše tudi plačilo z karticami Visa in Mastercard. Nadgrajen kartični sistem uporabnikom sedaj omogoča nakup vozovnic s kartico Visa ali Mastercard, mobilnimi denarnicami ali drugimi nosljivimi napravami na validatorju kartičnega sistema. Ta nov način plačevanja poleg že uveljavljene Enotne mestne kartice Piran (EMC Piran) širi uporabnost javnega prevoza in dodatno izboljšuje njegovo dostopnost. Postopek validacije kartičnih plačil je enak kot pri obstoječem plačilnem sistemu EMC Piran. Potniki lahko zdaj ob vkrcanju na avtobus uživajo v udobju, ko vožnjo z avtobusom plačajo tako, da svojo kartico Visa ali Mastercard, mobilno denarnico ali nosljivo napravo preprosto približajo validatorju, kar omogoča hitrejša in učinkovitejša potovanja.

Pri plačilu za več oseb hkrati mora potnik pred uporabo svoje plačilne kartice voznika obvestiti o številu oseb, za katere plačuje. Pomembno je opozoriti, da je s plačilno kartico možno plačati samo vožnjo v avtobusu, na katerega se potnik vkrca. Ne omogoča prestopanja med različnimi avtobusi brez novega plačila vozovnice.