Spoštovane potnice, spoštovani potniki,

Obvestilo potnikom o samodejni funkcionalnosti kartice

Spoštovane potnice, spoštovani potniki,

vse naše stranke, ki uporabljajo imenske vozovnice, obveščamo, da starejše kartice (s serijsko številko kartice od VD-08001 do VD-26000), vsebujejo fukncionalnost NFC (Near Field Communication[1]), zaradi katere kartica v bližini odklenjenega mobilnega telefona, ki ima NFC vmesnik, povzroči odpiranje brskalnika in skok na spletno stran www.arriva.si. Ker je to za naše stranke lahko moteče, svetujemo naslednji rešitvi za izklop NFC funkcionalnosti:

  • Oglasite se v naši poslovalnici za prodajo vozovnic in če še vedno imate kartico z funkcionalnostjo NFC, vam jo bomo brezplačno zamenjali z novo brez funkcionalnosti NFC, pri čemer bomo seveda na novo kartico naložili tudi vaše dobroimetje.
  • Funkcionalnost NFC na vašem telefonu lahko izklopite tako, da:
  1. V sistemu ANDROID:
    1. V telefonu odprite aplikacijo Nastavitve.
    2. Dotaknite se Povezane naprave > Nastavitve povezave.
  • Izklopite NFC.

Pomembno: Če nastavitev za NFC ni prikazana, telefon nima vmesnika NFC.

  1. V sistemu iOS samodejnega vklopa funkcionalnosti ni.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Želimo vam varno in prijetno vožnjo.

Arriva Slovenija

[1] Near Field Communication, krajše ‘NFC, je visokofrekvenčna komunikacijska tehnologija kratkega dosega, ki omogoča izmenjavo podatkov na razdalji do 10 cm. Tehnologija je osnovana na standardu ISO/IEC 14443 in združuje pametno kartico in čitalec v eno napravo. Vir. https://sl.wikipedia.org/wiki/Near_Field_Communication