Obveščamo vas, da bo zaradi izvedbe športne prireditve Luka Koper 10. Istrski maraton dne 14. 4. 2024 spremenjeno izvajanje javnega avtobusnega prevoza potnikov na področju MO Koper in Občine Piran.

Spremenjeno izvajanje javnega avtobusnega prometa zaradi prireditve 10. Istrski maraton (14. 4. 2024)

Obveščamo vas, da bo zaradi izvedbe športne prireditve Luka Koper 10. Istrski maraton dne 14. 4. 2024 spremenjeno izvajanje javnega avtobusnega prevoza potnikov na področju MO Koper in Občine Piran.

  1. Občina Piran
  • V času med 6:45 in 18:00 uro bo popolna zapora ceste za Marino Portorož do vhoda v avtokamp Lucija zato je dostop do avtobusne postaje v Luciji okoli TPC-ja. Med 10:00 in 14:00 uro je avtobusna postaja Lucija TPC izven uporabe, v tem času je nadomestno avtobusno postajališče na cesti Obala ob TPC v smeri Lucija-Portorož
  • V času od 7:50 do 8:10 ure bo zapora ceste od Konobe Porto do pošte Lucija v smeri vožnje Portorož-Lucija. Zaradi kratkotrajne zapore obvoz za avtobuse ni predviden.
  • V času od 8:00 do 8:15 bo zaprta Podvozna cesta od Konobe Porto do križišča za Koper. Zaradi kratkotrajne zapore obvoz za avtobuse ni predviden.
  • V času od 10:00 do 14:00 ure je zapora Obalne ceste od Pošte Portorož do Lucije TPC. V tem času ni možen dostop do avtobusne postaje Portorož. Avtobusi v smeri Piran-Lucija vozijo do avtobusne Portorož H in po Koprski cesti preko Valete do avtobusne postaje Lucija TPC oziroma do nadomestnega postajališča na cesti Obala ob TPC v smeri Lucija-Portorož. V smeri proti Kopru avtobusi vozijo iz začasnega postajališča preko Podvozne ceste na cesto Sečovlje-Strunjan.
  • V času med 10:30 in 11:00 uro bodo avtobusi iz Lucije proti Portorožu vozili preko Valete (nadomestno avtobusno postajališče Lucija ob TPC-ju-Podvozna-Valeta-Koprska cesta-Portorož H. V tem času so izven uporabe avtobusna postajališča Lucija in Lucija H.

V času med 10:00 in 14:00 uro bodo izven uporabe avtobusna postaja Portorož (nadomestno postajališče je Portorož H) in avtobusna postaja Lucija TPC (nadomestno postajališče je na Obalni cesti ob TPC-ju v smeri Lucija-Portorož) ter avtobusna postajališča Lucija H, Lucija, in Lucija ZD. 

  1. Mestna občina Koper

Med 8:30 in 13:00 uro bo zaradi popolne zapore Istrske ceste od Žusterne do krožišča s Piransko cesto, Cankarjeve ulice in dela Vojkovega nabrežja od križišča s Cankarjevo ulico do križišča s Kopališkim nabrežjem spremenjeno izvajanje linij mestnega in primestnega prometa:

  • linija mestnega prometa štev. 1 Koper-(Šalara) Kampel-Koper

vozi iz AP Koper po Kolodvorski in Ferrarski ulici do postajališča Koper Banka in po voznem redu za Šalaro/Kampel. V odhodu iz Kampela/Šalare vozi po voznem redu

  • linija mestnega prometa štev. 2 Koper-Markovec-Bolnica-Koper vozi iz AP Koper po Kolodvorski in Ferrarski do postajališča Koper Tržnica in po voznem redu za Markovec/Bolnica. V odhodu iz Bolnice (Markovec) vozi po voznem redu.
  • linija štev. 4 Šalara-Olmo-Tržnica-Žusterna-Olmo-Šalara v času zapore se linija NE izvaja na relaciji Koper Tržnica-Žusterna-Koper-Koper Tržnica (odhodi iz postajališča Koper Tržnica za Šalaro so po voznem redu).
  • linija mestnega prometa štev. 5 Brolo – Žusterna – Markovec – Brolo vozi iz avtobusnega postajališča Koper Tržnica po ulici Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Vena Pilona) do avtobusnega postajališča Markovec Center za Gradom. V odhodu iz Markovca vozi po ulici Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Markovec Š in Nova ulica K) do postajališča Koper Zeleni park.
  • linija mestnega prometa štev. 6 Potniški terminal – Žusterna – Markovec – Potniški terminal avtobus vozi iz avtobusnega postajališča Potniški terminal do postajališča Koper Tržnica, po ulici Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Vena Pilona) do avtobusnega postajališča Markovec Center za Gradom. V odhodu iz Markovca vozi po ulici Vena Pilona (z ustavljanjem na postajališču Markovec Š in Nova ulica K) do postajališča Koper Zeleni park-Potniški terminal.
  • linija mestnega prometa štev. 8 Potniški terminal-Olmo-Potniški terminal vozi iz avtobusnega postajališča Potniški terminal-Sv.Ana p.t., po Ferrarski mimo sodišča do avtobusnega postajališča Kosovelov trg in po voznem redu do postajališča Potniški terminal.
  • linija mestnega prometa štev. 9 Koper AP-Žusterna parkirišče-Potniški terminal-Koper AP – linija ne bo obratovala do 13.00 ure.
  • linija mestnega prometa štev. 10 Koper AP-Srmin GORC-Tržnica-Koper AP vozi iz avtobusne postaje Koper po voznem redu do avtobusnega postajališča Čebelnjak – po Ferrarski mimo sodišča do avtobusnega postajališča Kosovelov trg in po voznem redu do avtobusne postaje Koper.

V času prireditve niso v uporabi naslednja avtobusna postajališča: Koper Sv.Ana V.n., Sv.Ana, trg Brolo,  Dolga reber, Beblerjeva ulica K, Žusterna III, Izletniška pot, Krožna cesta, Krožna cesta K, Molet, Žusterna bazen, Žusterna, Žusterna parkirišče, in Semedela-Tunel.

Morebitne dodatne informacije lahko dobite na telefonski številki 662-5102 in 662-5103 v delavnem času služb.

PRIMESTNI PROMET

  • Linija Koper-Izola-Piran-Koper

vozi iz AP Koper po Kolodvorski in Ferrarski do postajališča Koper Tržnica in po voznem redu za Piran. V odhodu iz Pirana-Izole vozi po voznem redu do AP Koper. Sprememba pri izvajanju linije je tudi na območju Občine Piran na relaciji Portorož-Lucija.

  • Linija Koper-Ankaran-Lazaret-Koper

vozi iz AP Koper po Kolodvorski in Ferrarski ulici do postajališča Koper Banka in po voznem redu za Ankaran-Lazaret. V odhodu iz Lazareta – Ankarana vozi po voznem redu do postajališča Bertoki ZAD – Koper Banka, po Ferrarski in Kolodvorski na AP Koper.

V času prireditve ni v uporabi avtobusno postajališče Koper Sv.Ana V.n.

Morebitne dodatne informacije lahko dobite na telefonski številki 662-5102 in 662-5103 v delavnem času služb.

Želimo vam varno in prijetno vožnjo.

Arriva Slovenija