KRANVAJ – prijazno električno vozilo v mestnem jedru Kranja - Arriva

KRANVAJ – prijazno električno vozilo v mestnem jedru Kranja

Kranj, 24.04.2017

Od 24. 4.2017 naprej, po mestnem jedru Kranja vozi prijazni električno vozilo KRANVAJ.

 

Električno vozilo je namenjeno prevozu ljudi in njihove prtljage. V pomoč je predvsem starejšim, gibalno oviranim osebam, turistom in prebivalcem strogega mestnega jedra, ki svoje jeklene konjičke parkirajo pred vhodom v mestno jedro. V vozilo je možno naložiti invalidski in otroški voziček. Pod posebnimi pogoji se lahko prevaža tudi domače živali.

 

KRANVAJ vozi krožno po ustaljeni trasi med parkiriščem Huje in Mestno knjižnico Kranj.

 

Vozilo lahko z dvigom roke ustavite kar med njegovo vožnjo, lahko ga počakate na označenih postajah ali pa ga naročite po telefonu. Ker je KRANVAJ prijazno vozilo vas po najkrajši poti popelje do želenega cilja, ki pa mora biti znotraj strogega mestnega jedra. Prijazni voznik pa vam bo pri vstopu, izstopu ali prenosu prtljage, po potrebi, priskočil na pomoč.

 

Električno vozilo lahko pelje do pet potnikov hkrati in vozi skozi vse dni v letu. V zimskem času je tudi ogrevano. Giblje se s hitrostjo okoli 25 km/h.

 

Potnik prejme za prevoz na klic evidenčno vozovnico, ki daje potniku pravico do zavarovanja in služi za namen štetja opravljenih prevozov na klic.

 

KRANVAJ je eden od ukrepov trajnostne mobilnosti za uvajanje okolju prijaznejših oblik prevoza v mestu. Omogoča ga Mestna občina Kranj, izvaja pa družba Alpetour, Potovalna agencija.

 

 

URNIK VOŽENJ KRANVAJA:

Vsak dan med 8.00-19.30

 

 

NAROČILO IN REZERVACIJA VOŽENJ:

+386 (0)31 383 700

 

 

Več informacij najdete tukaj.

 

 

Želimo vam varno in prijetno vožnjo.

 

Arriva Slovenija

Več novic Pojdi nazaj

Novice

OBVESTILO: Sprememba v izvajanju avtobusnih prevozov na relaciji Hoče-Maribor

19.07.2018

Zaradi gradbenih del na cesti Hoče – Maribor je prišlo do sprememb pri izvajanju avtobusnih prevozov.
Več o tem

Spremembe pri izvajanju linij na relaciji Ledinek – Trate/Muri grad

18.07.2018

Obveščamo vas, da bo zaradi popolne zapore ceste na področju Svete Ane v Slovenskih Goricah od 18. 7. 2018 do 31. 8. 2018 oz. dokončanja del, prišlo do spremembe pri izvajanju linij na relaciji Ledinek – Trate/Muri grad.
Več o tem

Popolna zapora rondoja na Mlaki

13.07.2018

Obveščamo vas, da bo v soboto 14. 7. od 3.00 do 18.00 vpeljana popolna zapora rondoja na Mlaki. Zaradi popolne zapore bodo avtobusi, na progi 7 in na relaciji Kranj-Golnik-Kranj, vozili po obvozu po Pokopališki ulici.
Več o tem