KRANVAJ – prijazno električno vozilo v mestnem jedru Kranja - Arriva

KRANVAJ – prijazno električno vozilo v mestnem jedru Kranja

Kranj, 24.04.2017

Od 24. 4.2017 naprej, po mestnem jedru Kranja vozi prijazni električno vozilo KRANVAJ.

 

Električno vozilo je namenjeno prevozu ljudi in njihove prtljage. V pomoč je predvsem starejšim, gibalno oviranim osebam, turistom in prebivalcem strogega mestnega jedra, ki svoje jeklene konjičke parkirajo pred vhodom v mestno jedro. V vozilo je možno naložiti invalidski in otroški voziček. Pod posebnimi pogoji se lahko prevaža tudi domače živali.

 

KRANVAJ vozi krožno po ustaljeni trasi med parkiriščem Huje in Mestno knjižnico Kranj.

 

Vozilo lahko z dvigom roke ustavite kar med njegovo vožnjo, lahko ga počakate na označenih postajah ali pa ga naročite po telefonu. Ker je KRANVAJ prijazno vozilo vas po najkrajši poti popelje do želenega cilja, ki pa mora biti znotraj strogega mestnega jedra. Prijazni voznik pa vam bo pri vstopu, izstopu ali prenosu prtljage, po potrebi, priskočil na pomoč.

 

Električno vozilo lahko pelje do pet potnikov hkrati in vozi skozi vse dni v letu. V zimskem času je tudi ogrevano. Giblje se s hitrostjo okoli 25 km/h.

 

Potnik prejme za prevoz na klic evidenčno vozovnico, ki daje potniku pravico do zavarovanja in služi za namen štetja opravljenih prevozov na klic.

 

KRANVAJ je eden od ukrepov trajnostne mobilnosti za uvajanje okolju prijaznejših oblik prevoza v mestu. Omogoča ga Mestna občina Kranj, izvaja pa družba Alpetour, Potovalna agencija.

 

 

URNIK VOŽENJ KRANVAJA:

Vsak dan med 8.00-19.30

 

 

NAROČILO IN REZERVACIJA VOŽENJ:

+386 (0)31 383 700

 

 

Več informacij najdete tukaj.

 

 

Želimo vam varno in prijetno vožnjo.

 

Arriva Slovenija

Več novic Pojdi nazaj

Novice

Predprodaja IJPP in delavskih mesečnih vozovnic na liniji Ljubljana-Senožeti za šolsko leto 2018/2019

19.09.2018

Obveščamo vam, da bo poračun sofinanciranja za IJPP vozovnic s strani občine Dol pri Ljubljani možen v prostorih občine Dol pri Ljubljani.
Več o tem

(1) OBVESTILO/AVVISO: Spremembe v obratovanju avtobusnega prometa na območju območju MO Koper, Občine Izola, Ankarana in relaciji Kozina-Hrpelje dne 23. 9.

18.09.2018

Obveščamo vas, da bo zaradi izvedbe prireditve »I FEEL SLOVENIA. IRONMAN 70.3 Slovenian Istria« 23.9.2018 spremenjeno izvajanje linij mestnega prometa Koper in primestnega prometa na območju MO Koper, Občine Izola, Ankaran in Kozina-Hrpelje./Si avvisa la gentile clientela che in occasione dell'evento »I feel Slovenia Ironman 70.3 Istria slovena« in data 23.9.2018 verrà modificato il tragitto delle linee urbane di Capodistria ed extraurbane sul territorio della Città Comune di Capodistria, Comuni di Isola, Ancarano e Kozina-Hrpelje.
Več o tem

(2) OBVESTILO/AVVISO: Spremembe v obratovanju avtobusnega prometa na liniji Koper-Izola-Piran dne 23. 9.

18.09.2018

Obveščamo vas, da bo zaradi izvedbe prireditve »I FEEL SLOVENIA. IRONMAN 70.3 Slovenian Istria« 23. 9. 2018 spremenjeno izvajanje linij mestnega in primestnega prometa na območju MO Koper, Občine Izola, Ankaran in Kozina-Hrpelje./Si avvisa la gentile clientela che in occasione dell'evento »I feel Slovenia Ironman 70.3 Istria slovena« in data 23.9.2018 verrà modificato il tragitto delle linee urbane ed extraurbane sul territorio della Città Comune di Capodistria, Comuni di Isola, Ancarano e Kozina-Hrpelje.
Več o tem