Spoštovani,

DOPOLNITEV: Popolna zapora ceste v Bohinjski Bistrici – sprememba obvoza od 5.11.

Spoštovani,

popolna zapora se z dnem 30. 11. 2018 (od 18.00 dalje) ukine. Avtobusi bodo spet vozili po ustaljenem voznem redu, ki je veljal pred zaporo.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Obveščamo vas, da se od 5.11.2018, zaradi popolne zapore ceste v Bohinjski Bistrici, spreminja avtobusni vozni red. Uvaja se dodatna nova avtobusna postaja (AP). Prehod med staro in novo AP potniki prehodijo peš mimo mesta zapore (pot bo označena).

 

Nova AP, ki bo ustrezno označena, je ob križišču Savske in Mencingerjeve (na glavni Savski cesti v neposredni bližini šole).

 

NOVI VOZNI RED

LJUBLJANA – BOHINJ – LJUBLJANA

Avtobusi na linijah Ljubljana – Bohinj Ukanc vozijo do nove AP v Bohinjski Bistrici, kjer potniki izstopijo in nato prestopijo na avtobus na začasni postaji pri parkirišču DANICA, ki bo vozil na relaciji Bohinjska Bistrica – Bohinj Ukanc (prehod preko mesta popolne zapore peš). Posledično se vsi odhodi iz Bohinjske Bistrice prestavijo na polno uro (XX:00) (namesto do sedaj 10 minut do ure).

 

V obratni smeri iz Bohinj Ukanc – Ljubljana bo avtobus v Bohinjski Bistrici čakal na prihod avtobusa na novi AP, prehod med obstoječo in novo AP je potrebno opraviti peš. Odhodi iz Bohinj Ukanc se prestavijo na 30 minut do ure (namesto do sedaj 20 minut do ure).

  • Odhod avtobusa ob 7:47 Bohinjsko Jezero – Ljubljana se prestavi na 7:40
  • Odhod 5:33 Bohinjska Češnjica-Jezero-Ljubljana se ob sobotah in nedeljah na delu med Bohinjsko Češnjico in Bohinjsko Bistrico ukine, vozi ob 5:53 Bohinjska Bistrica-Ljubljana
  • Odhodi 19:00 in 21:00 iz Ljubljane v Bohinj se ob sobotah in nedeljah ukinejo na delu od Bohinjske Bistrice (odhodi ob 20:49 in 22:49) -Jezero-Češnjica, vozi samo do Bohinjske Bistrice

 


BOH.BISTRICA ŽP – JEZERO – SREDNJA VAS – BOH. BISTRICA ŽP

Avtobusi vozijo iz postaje Bohinjska Bistrica in ne iz železniške postajerazen odhod 15:15 vozi iz železniške postaje do nove AP in nato prestop – 15:20 z AP parkirišče Danica (prehod je potrebno opraviti peš).

  • 9:10 Boh.Bistrica ŽP-Jezero-Sr.vas-Boh.Bistrica ŽP vozi v obratni smeri – ob 9:10 Boh.Bistrica ŽP – vas – Jezero – Boh.Bistrica.

 

BOH.BISTRICA ŽP – SREDNJA VAS – JEZERO – BOH. BISTRICA ŽP

Avtobusi vozijo iz železniške postaje preko Srednje vasi do Bohinjske Bistrice.

  • 4:45 Bohinjska Češnjica-Jezero-Boh.Bistrica (prestop za Ljubljano) se prestavi na 4:35 Boh.Bistrica- 4:43 Jezero- 4:52 Sr.vas – 5:03 Boh.Bistrica
  • 11:30 Boh.Bistrica ŽP-OŠ Boh. Bistrica – Srednja vas – Jezero – Bistrica se UKINE

 

Prevoz možen ob 11:30 Boh.Bistrica (Danica) – Jezero – Sr.vas – Boh.Bistrica ŽP.

 

Vsi odhodi, ki jih koristijo učenci OŠ Bohinjska Bistrica po Spodnji Bohinjski dolini vozijo na oziroma s parkirišča pred Danico.

 

Podrobne spremembe voznih redov po postajališčih, tudi osnovnošolskih, si lahko pogledate v iskalniku za vozne rede.

 

Želimo vam varno in prijetno vožnjo.

 

Arriva Alpetour d.o.o.