Vrste tahografov | Arriva

Vrste tahografov

Siemens VDO (Kienzle)

 

TCO 1311

Tahograf  TCO 1311,1314 

Analogni mehanski 1311 (pogon iz motorja preko gibljive gredi)  in elektronski 1314 (pogon preko dajalca impulzov) tahograf sta narejena za vse tipe vozila. Izdelani so v verzijah za enega ali dva voznika, z ali brez obratomerja. Posebna verzija tahografa je izdelana za vozila za prevoz nevarnih snovi (označen z oranžnim kvadratkom pod kazalcem ure). 

 
 

TCO 1318

Tahograf  TCO 1318

Analogni elektronski tahograf izdelan v verzijah za enega ali dva voznika. Priključna napetost 12V in 24V, hitrostno območje od 100 do 180 km/h. Vsebuje optični izhod za sisteme shranjevanja podatkov. Izdelan tudi v varianti za vozila za prevoz nevarnih snovi. Prve verzije še brez mikroprocesorja , kasneje že z njim.

 
 

FTCO 1319

Tahograf  FTCO 1319

Analogni elektronski tahograf namenjen za vgradnjo v armaturne plošče, izdelan v verziji za dva voznika. Priključna napetost 12V in 24V, hitrostno območje od 100 do 180 km/h. Posebnost tega je, da se diagramska ploščica vstavi v režo v tahografu.

 
 

MTCO 1324

Tahograf  MTCO 1324

Analogni elektronski tahograf oblike radioaparata, izdelan v verziji za dva voznika. Priključna napetost 12V in 24V, hitrostno območje od 125 do 180 km/h. Posebnost tega je, da se diagramska ploščica vstavi v predal, ki se odpre iz tahograf. Gre za popolnoma elektronski tahograf, saj se tako hitrost kot tudi prevožena pot prikazujeta na LCD zaslonu.

 
 

DTCO 1318

Tahograf  DTCO 1381

Digitalni tahograf 1381 je  oblike radioaparata, z dvema režama za tahograf kartice, z integriranim tiskalnikom in LCD prikazovalnikom z različnimi vrstami osvetlitve  za prikaz informacij.  Informacije na prikazovalniku se lahko prikazujejo v 20 jezikih (tudi v slovenskem). Podatki o aktivnostih vozila in voznika se shranjujejo v spomin tahografa za obdobje 365 dni, medtem ko se na kartici nahajajo podatki za 28 dni. Tahograf ima vgrajene vmesnike in izhode za priklop in posredovanje podatkov na druge instrumente v vozilu.

 

Stoneridge electronics (Weeder Root)

 

WR 8400

Tahograf  WR 8400

Analogni elektronski tahograf izdelan v verzijah za enega ali dva voznika. Priključna napetost 12V in 24V, hitrostno območje od 100 do 180 km/h. V tahograf je vgrajena dodatna 4 zapisovalna igla namenjena zapisu dogodkov ali obratov motorja. Izdelan tudi v varianti za vozila za prevoz nevarnih snovi.

 
 

WR 2400

Tahograf  WR 2400

Analogni elektronski tahograf oblike radioaparata, izdelan v verziji za dva voznika. Priključna napetost 12V in 24V, hitrostno območje od 125 do 180 km/h. Posebnost tega je, da se diagramska ploščica vstavi v predal, ki se odpre iz tahograf. Gre za popolnoma elektronski tahograf, saj se tako hitrost kot tudi prevožena pot prikazujeta na LCD zaslonu.

 
 

SE 5000

Tahograf  SE 5000

Digitalni tahograf SE5000 je  oblike radioaparata, z dvema režama za tahograf kartice, z integriranim tiskalnikom in LCD prikazovalnikom. Podatki o aktivnostih vozila in voznika se shranjujejo v spomin tahografa za obdobje 365 dni, medtem ko se na kartici nahajajo podatki za cca. 28 dni. Tahograf je narejen tako, da čim bolj olajša delo voznika (dnevni izpis aktivnosti, avtomatsko beleženje določenih aktivnosti,..) Tahograf ima vgrajene vmesnike in izhode za priklop in posredovanje podatkov na druge instrumente v vozilu.
Več o Stoneridge Electronics >>

 

Motometer

 

EKG

Tahograf EGK 100

Analogni elektronski tahograf namenjen za vgradnjo v armaturne plošče, izdelan v verziji za dva voznika. Priključna napetost 24V, hitrostno območje 125 km/h. Poleg tahografa še je v istem ohišju vgrajen tudi obratomer. Posebnost tega je, da se diagramska ploščica vstavi v ležišče, ki pride iza tahografa.

 

Actia

 

SmartTach

Tahograf SmarTach

Digitalni tahograf  SmarTach je oblike radioaparata, z lahko čitljivim LCD prikazovalnikom, z dvema režama za tahograf kartice in termalnim tiskalnikom. Podatki o aktivnostih vozila in voznika se shranjujejo v spomin tahografa za obdobje 365 dni in podatki o hitrosti in prekoračitvi hitrosti za obdobje 24 ur, medtem ko se na kartici nahajajo podatki za cca. 28 dni.  Tahograf ima vgrajene vmesnike in izhode za priklop in posredovanje podatkov na druge instrumente v vozilu.