Kako deluje Arriva | Arriva

Kako deluje Arriva

Arriva je eden največjih ponudnikov storitev na področju potniškega prometa v Evropi. Z našimi avtobusi, vlaki in tramvaji vsako leto prepeljemo 1,5 milijarde potnikov. 

New Arriva buses in Rhyl.Z več kot 60.000 zaposlenimi v 14-ih državah, opravlja Arriva širok spekter storitev, ki vključuje lokalne avtobuse, medmestne prevoze, lokalne, regionalne in nacionalne železniške prevoze, tramvaje in hitre vlake, vodne avtobuse in prevozne storitve na letališčih. Prav tako izvajamo prevoze na klic in neurgentne prevoze pacientov za naše pogodbene stranke.

Arriva je del Deutsche Bahn AG, vodilnega ponudnika prevoznih in logističnih storitev. Kot divizija Deutsche Bahna je Arriva odgovorna za rast in razvoj na področju regionalnih potniških prevozov Deutsche Bahna izven Nemčije.

ARRIVA EUROPE

Po vstopu v celinski del Evrope leta 1997, je Arriva pustila pomemben pečat v 14 celinskih Evropskih državah. 

Češka Arriva upravlja storitve mestnega, medmestnega avtobusnega prometa ter dolgolinijske avtobusne prevoze v Pragi, Ostravi in Teplicah ter okolici, z dodatnimi storitvami v regijah 1Liberecky in Kralovehradecky. Izvajamo komercialne storitve, pogodbene storitve lokalnim organom, pogodbene privatne storitve, imamo pa tudi turistično agencijo. Prav tako opravljamo storitve železniškega prevoza potnikov v severnem delu Moravske.

Danska Arriva je največji avtobusni operater na danskem s 40% tržnim deležem. Arriva ima močan položaj v glavnem mestu Kopenhagen, kjer upravlja okrog polovico celotnega trga. Arriva je bila tudi prvo in edino privatno podjetje, ki je bilo nagrajeno s pogodbo za upravljanje železniškega prometa. S posli v Jutlandu upravljamo s približno 17% omrežja, ki je v lasti države

Hrvaška Arriva opravlja regionalne, medregionalne in mednarodne transportne storitve na Hrvaškem. Večina naših storitev se izvaja v regiji Osječko-Baranjski županija.

Italija Arriva je največji privatni avtobusni operater v Italiji, kjer ima okrog 5% tržni delež. Opravljamo mestne in medmestne prevozne storitve na zahodu države ter povezave z letališči v Turinu in Milanu. Dnevno in sezonsko vozimo vodne avtobuse v Trstu.

Madžarska Arriva je največji privatni avtobusni operater na Madžarskem v sklopu skupnega podjetja z VT Transman. Arriva je razvila močan poslovni odnos z upravljavcem mestnega prometa v Budimpešti, kjer uspešno opravlja podizvajalske posle.

Nizozemska Arriva je eno največjih avtobusnih podjetij na Nizozemskem z okrog 12% tržnim deležem. Arriva je tudi največji privatni železniški operater na Nizozemskem. Smo glavni ponudnik regionalnega železniškega prometa v Frieslandu in Gronigenu, Zuid-Hollandu, Overijsselu, Drentheju in Gelderlandu, prav tako opravljamo mednarodne prevoze v sosednjo Nemčijo.

Poljska Arriva je bilo prvo privatno podjetje, ki je upravljalo železniški potniški promet na Poljskem. Naše poslovne enote so v severozahodnem delu države. V letu 2013 smo vstopili na trg avtobusnega potniškega prometa na severu in jugu države.

Portugalska Arriva je eno od treh največjih avtobusnih podjetij na Portugalskem, kjer pokriva 30% tržnega deleža. Arriva je 31,5% lastnik največjega portugalskega javnega potniškega operaterja Barraqueiro. Arriva je tudi lastnik podjetja Portogese rail market preko Barraqueirovega železniškega hčerinskega podjetja Fertagus – edinega privatnega železniškega operaterja na Portugalskem. Prav tako smo delni lastniki tramvajskega podjetja Metro Sul do Tejo v južnem delu Lizbone in Metro do Porto, tramvajskega podjetja v mestu Porto.

Slovaška Arriva je največje podjetje privatnega avtobusnega sektorja na Slovaškem, kjer upravlja okrog 20 avtobusov v jugozahodnem delu države okrog Nitre. Smo tudi 60% lastnik v dveh SAD-ih – bivši Slovaški avtobusni upravljavec, SAD Nove Zamky na jugozahodu države in SAD Michalovce na vzhodu države.

Slovenija V Sloveniji Arriva ima 380 avtobusov in izvaja storitve prevoza potnikov v Ljubljani, Kopru, Novem mestu, Mariboru in v podravski regiji.

Srbija Arriva opravlja avtobusne prevoze v Beogradu in regionalne, mednarodne in posebne prevoze v Požarevcu.

Španija Arriva je eno največjih privatnih avtobusnih podjetij v Španiji. Arriva je 1999 vstopila na Španski avtobusni trg z nakupom dveh podjetij v Galiciji. Od takrat si je zagotovila trden položaj na Mallorci in v Madridu. V Madridu imamo okrog 14% celotnega trga prevoza potnikov.

Švedska Arrivi se je bistveno povečal tržni delež, ko je dobila razpis E20 – največji multimodalni javni transportni razpis na Švedskem do danes. Stockholmska pogodba je podvojila Arrvino velikost in posel v avtobusnem, železniškem prometu in prometu hitrih vlakov. Poleg E20 ima Arriva avtobuse in tramvaje na jugu države, kot tudi medregijske vlake na severu, z mednarodnimi prevozi na Norveško. Arriva danes upravlja 915 avtobusov, 165 vlakov, 37 tramvajev/lahkih vlakov in zaposluje 3155 zaposlenih.

Arriva danes upravlja 915 avtobusov, 165 vlakov, 37 tramvajev/lahkih vlakov in zaposluje 3155 zaposlenih.

Zakaj izbrati Arrivo?

Posel

Vsako mesto, pokrajina in okolje je edinstveno. Enaka, že oblikovana rešitev ne more povsod učinkovito delovati. Zaradi tega ponujamo vsem našim strankam rešitve, ki so prilagojene posebej zanje.

Zagotovimo jim lahko prevozna sredstva, promet in storitve, ki vključujejo vse od čiščenja do raznih priročnih trgovin. Lahko pa se stranke odločijo izključno za naročilo prevoza, medtem ko je drugi izvajalec odgovoren za vse druge dejavnosti. Prepričani smo, da fleksibilnost in prilagodljivost oblikujeta najboljše rešitve za naše stranke in potnike, kakor tudi za nas same.

Prizadevamo si, da ob vsakem času ponudimo našim strankam odlične storitve.

Prilagajamo se potrebam vsakega posameznega potnika in po naših najboljših močeh izvajamo storitve tako, da presegajo pričakovanja. 

Naša osnovna načela

Arriva, Deutsche Bahn

DB-Logo_Office_Anwendungen_090414

Arriva je del Deutsche Bahn AG, v svetovnem merilu vodilnega ponudnika transportnih in logističnih storitev.

Družba Deutsche Bahn je bila ustanovljena 1994 in ima sedež v Berlinu. Danes deluje v več kot 130-ih državah po celem svetu in zaposluje več kot 295.000 ljudi.

Misija Deutsche Bahna želi biti strankam prijazno, skrbno in  poslovno uspešno podjetje, odgovorno do virov in okolja.

DB Bahn je vodilni ponudnik na trgu evropskega potniškega prometa, kjer opravlja regionalne, urbane in dolgolinijske potniške prevoze po celi Evropi in na letni ravni zabeleži 4,2 milijarde potniških potovanj.

DB Netze upravlja z največjo železniško mrežo v Evropi, 5.700 železniškimi postajami in 64.000 km železniških tirov.

DB Schenker je eden vodilnih ponudnikov na področju prevozov in logističnih storitev, ki letno  prepelje 415 milijonov ton tovora po tirih, poleg zračnega in morskega prometa in 81 milijonov tovora preko evropskega kopenskega prometa.

Vizija Krepitev pozicije na trgih in v svetovnem merilu postati vodilno podjetje na področju mobilnosti in logistike, z zagotavljanjem inovativnih rešitev, osredotočanjem na pametne integracije in postavljanjem standardov na naših trgih na področju kvalitete in skrbi za stranke.

Želite izvedeti več?

Obiščite spletno strani Deutsche Bahna www.deutschebahn.com