Mestni promet Škofja Loka | Arriva

Mestni promet Škofja Loka

 

Avtobusi v mestnem potniškem prometu vozijo na relaciji Podlubnik – Škofja Loka – Trata – Lipica – Podlubnik in povezujejo bivalna naselja z mestom Škofja Loka, železniško postajo, industrijsko cono in pokopališčem.

 

Prevozi se izvajajo od ponedeljka do sobote, in sicer s 15-minutnim in 30-minutnim intervalom. 15-minutni interval odhodov zagotavljamo od ponedeljka do petka med 5:00. in 18:30. uro, 30-minutni interval pa v pozno popoldanskem in večernem času med 18:30. in 22:05. uro ter ob sobotah med 5:30. in 14:15. uro. Ob nedeljah prevoz ni organiziran. V času šolskih počitnic se prevoz izvaja enako kot od ponedeljka do petka v času šolskega pouka.

 

Na liniji med Podlubnikom in Lipico so v ponudbi sledeče vozovnice:

 

 

 

 

 

 

 

 

Prodaja se vrši na avtobusu in na prodajnem okencu avtobusne postaje Škofja Loka.

 

Mesečna vozovnica

 

Cena mesečne vozovnice je enotna, ne glede na kategorijo potnika. Izjeme so cene dijaških in študentskih vozovnic skladno z zakonodajo o subvencioniranju vozovnic in vozovnice za otroke do vključno 10. leta starosti.

 

Mesečne vozovnice, razen dijaške, študentske in otroške do 10. leta, so prenosljive. Prodaja se vrši na prodajnem okencu avtobusne postaje Škofja Loka.

 

Mesečna vozovnica velja od 1. koledarskega dne v mesecu (oz. od dne nakupa) do vključno prvega delovnega oz. šolskega dne v prihodnjem mesecu.

 

Letna vozovnica

 

Ob nakupu vam ni potrebno predložiti nobenega obrazca, saj vozovnica ni dodatno subvencionirana s strani ministrstva. Letna vozovnica je torej prenosljva in ni vezana izključno na uporabo enega potnika. Velja za obdobje enega leta od nakupa.

 

Za dodatne informacije nas pokličite na tel: 04 51 70 300.

 

Vozni park

 

Avtobusi mestne izvedbe, ki opravljajo prevoze v mestnem prometu Kranj in Škofja Loka so »nizkopodni«, torej omogočajo vstop in izstop v višini pločnika, prilagojeni so invalidom, ki lahko preko preklopne invalidske rampe pri drugih vratih vstopajo v avtobus z invalidskim vozičkom ter so opremljeni s trojnimi vrati, ki omogočajo hiter vstop in izstop potnikov. Novejša vozila znamke Mercedes so prvi avtobusi na slovenskem tržišču opremljeni z EURO 6 motorji, ki izpolnjujejo visoke tehnične in najvišje ekološke standarde.

 

 

INFO center

Informacijski center skupine Arriva Slovenija

Telefon: 090 74 11

info

(Cena za klice iz Telekomovega omrežja je 0,4172 EUR/klic, ceno za klice iz drugih omrežij določajo drugi operaterji.)

Kot vir informacij informatorjem služijo lastne, redno posodobljene baze podatkov ter spletne strani poslovnih partnerjev.

Informacije so vam na voljo od 06:00 do 18:00 ure od ponedeljka do petka, v soboto, nedeljo in ob praznikih je INFO center zaprt.

Z veseljem vas informiramo tudi na lokaciji INFO Centra, to je na Mlinski ulici 28 v Mariboru.